"Frisser en natuurlijker. Een goede plaat"

Koen Buyse, de frontman van Zornik, is heel tevreden over het nieuwe album van de band. "Het is een typisch Zornik-album, maar klinkt toch anders. Het is frisser en natuurlijker. Het is gewoon een goede plaat", klinkt het.

De cd "Satisfaction kills desire" ligt intussen in de winkelrekken. Zaterdag stond Zornik nog op het podium van het festival Rock Ternat. Eerder op de dag werkte Koen Buyse een signeersessie en een fotoshoot met zijn vriendin Hanne Troonbeeckx voor P-Magazine af.

"Zornik is een groep. Zonder de drie anderen was ik maar Koen Buyse, maar als diegene die de gitaar vasthoudt en zingt, ben ik wel het uithangbord van de groep", aldus Buysse over zijn drukke agenda.

"Nieuwe nummers live spelen is niet altijd evident. Maar als wij ons goed voelen op het podium, dan slaat dat over op en publiek en komt het wel goed", zegt Buyse.

De zanger wou voor de camera van "De rode loper" ook nog kwijt dat hij verbaasd is over de controverse over de nieuwe videoclip van de band. In "The enemy" worden bejaarden van een klif geduwd. "In een clip mag je mensen doodschieten of blote borsten tonen, maar als je probeert na te denken over de vergrijzing is de halve natie geschokt. Dat is goed", besluit Buyse.