Actie bij Randstad na beledigende advertentie

De socialistische vakbond heeft actiegevoerd aan het kantoor van uitzendbedrijf Randstad in Mol. Aanleiding is een vacature-advertentie voor een lasser bij een metaalbedrijf in Balen, waar expliciet bij wordt vermeld dat voormalige werknemers van DAF Trucks niet in aanmerking komen, omdat die de verkeerde werkattitude zouden hebben.

Woordvoerder Jan Denys van Randstad excuseert zich. "Dit is een professionele fout die wij nu aan het rechttrekken zijn. Die advertentie moet zo snel mogelijk van onze website. Dit kan natuurlijk niet en daarvoor wens ik mij ook te verontschuldigen bij de ex-werkgevers van DAF en bij de vakbond."

Of de vermelding in de vacature op vraag gebeurde van het aanwervende bedrijf, wilde Denys niet kwijt. "Het pleit ons niet vrij", stelt hij.

Actievoerders van ABVV Metaal deelden in de voormiddag pamfletten uit bij Randstad in Mol. De actie werd opgeschort, nadat Randstad zijn excuses had aangeboden.

"Voor de (oud-)medewerkers van DAF is daarmee de fout een beetje rechtgezet, maar het kwaad blijft natuurlijk geschied. Wij zullen als vakbond bekijken of we hiermee voortgaan, want dit gaat echt te ver", stelt Hans Vaneerdewegh van het ABVV.