Gat onder gang in gevangenis van Vorst

Onder een van de gangen van de gevangenis van Vorst zit een groot gat, als gevolg van lekken in de waterleiding. Daardoor zijn enkele cellen tijdelijk niet bruikbaar. De herstelling van het gat zou enkele weken duren.

De eerste verzakking deed zich voor op de benedenverdieping van vleugel B. Daardoor is er een groot gat ontstaan en zijn enkele cellen ontoegankelijk. Een ander gat is iets verderop in de gang, in de ruimte waar de gevangenen hun nachtemmer moeten leegmaken. De fundering van de vleugel zou nog in orde zijn. 

De verzakkingen zouden zijn veroorzaakt door een probleem met de waterleiding, zegt de Regie der Gebouwen, die op zoek is naar de oorzaak. "Er is geen gevaar. De stabiliteit van het gebouw is niet in het gedrang. We hebben wel aan de directie gevraagd om vijf cellen tijdelijk buiten gebruik te stellen, omdat de celdeuren op de werf gaan uitkomen", zegt Johan Vanderborght van de Regie der Gebouwen.

De gevangenis van Vorst is honderd jaar oud en is gedurende die periode nooit grondig gerenoveerd. In 2016 zou ze worden gesloten en worden vervangen door een nieuwe instelling in Haren.