Maingain blijft hameren op uitbreiding Brussel

FDF-voorzitter en MR-ondervoorzitter Olivier Maingain reageert cynisch op de vraag van PS-voorzitter Elio Di Rupo voor een Franstalig front.

Di Rupo wil een Franstalig front tegenover de Vlaamse partijen plaatsen in het dossier van de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Maingain hoopt van Di Rupo dan ook te horen wat de andere Franstalige partijen al hebben toegegeven in hun onderhandelingen met de N-VA. Die onderhandelingen hebben overigens nog niets opgeleverd.

"Vandaag doet mijnheer Di Rupo een grote geloofsbelijdenis door die hypothese naar voor te schuiven, mochten we in de richting van het separatisme gaan", stelt Maingain cynisch vast.

"Maar het is niet dat wat de Brusselaars en de Franstaligen in de rand willen", zegt hij. "Het is nu dat we in de onderhandelingen moeten streven naar een uitbreiding van het Brussels Gewest, zodat het kan uitgroeien tot een volwaardige regio."