Opernwelt looft Vlaamse Opera en De Munt

Het Duitse vaktijdschrift Opernwelt heeft het symfonisch orkest van de Vlaamse Opera uitgeroepen tot beste orkest van vorig seizoen voor de productie "Wozzeck". De Munt in Brussel maakte de beste productie ("Macbeth").

De opera van Alban Berg ging in september 2009 in première. "Deze eervolle vermelding wil wat zeggen over de kwaliteit van het orkest", zegt Wilfried Eetezonne van de Vlaamse Opera. "Het is geen eenvoudig werk, het vraagt veel energie en vakmanschap van het orkest om dit 20e eeuwse werk goed te brengen."

In het jaarboek van het tijdschrift worden telkens lijstjes gepubliceerd die samengesteld zijn door de internationale operapers.

De Vlaamse Opera wordt ook nog geloofd in de categorieën beste decor ("Giasone") en beste regie (Tsjaikovski-cyclus "Mazeppa" en "Jevgeni Onegin").

De Munt in Brussel (foto in tekst) maakte de beste productie ("Macbeth").