Parket wil psychiater voor de rechtbank

Het parket van Antwerpen wil een psychiater en de directeur van een psychiatrisch centrum vervolgen voor de dood van een 26-jarige man.

De jongeman werd begin dit jaar 's nachts opgepakt in Mortsel. De agenten brachten hem naar een psychiatrisch centrum. Maar daar werd hij erg agressief en de politie nam hem mee naar de cel. De jongeman overleed kort daarna.

Het onderzoek is nu klaar. Het parket wil een agent voor de rechter brengen, voor slagen en verwondingen. Maar dus ook de psychiater en de directeur die hem niet wilden helpen.

Raf De Rycke, van de Broeders van Liefde die het psychiatrisch centrum beheren, vindt dat een veemde redenering. "Ik denk dat men heel zorgvuldig is omgegaan met de situatie. De persoon vertoonde op dat ogenblik een zeer agressief gedrag en betekende een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving. Op basis daarvan heeft de politie geoordeeld dat het beter was om hem terug mee te nemen naar de politiecel", zegt De Rycke.

De raadkamer zal uiteindelijk beslissen wie er echt voor de rechter komt.