Politie onderschept 90 kg cocaïne op Zaventem

De federale politie heeft op de luchthaven van Zaventem meer dan 90 kilogram cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in dubbele bodems van kookpotten. Zeven verdachten zijn opgepakt. Vorige week vond de luchthavenpolitie ook al 60 kilogram die verborgen zat in handbagage.

De zeven verdachten van verschillende nationaliteiten zaten allemaal op een vlucht die aankwam vanuit Punta Cana op de Dominicaanse Republiek.

In hun bagage vonden de agenten van de federale politie telkens vier kookpotten met een abnormaal dikke bodem. Het bleek om een dubbele bodem te gaan waarin cocaïne verstopt zat.

De zeven verdachten zijn een 19-jarige Chileense, een 42-jarige Zwitserse, een 40-jarige Spaanse, een 47-jarige Italiaan, een 33-jarige Spanjaard, een 44-jarige Spaanse en een 53-jarige Duitser.

Zij zijn allemaal ter beschikking gesteld van het Brusselse parket en zullen zich binnenkort voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden. Die spreekt regelmatig celstraffen van 32 to 48 maanden uit tegen drugkoeriers.