Recordaantal afrekeningen van belastingen

Dit jaar zullen veel meer belastingplichtigen een afrekening gekregen hebben dan vorig jaar, vooral degenen die hun aangifte hebben gedaan via het internet, het zogenoemde Tax-on-Web-systeem. Dat schrijft de krant Het Belang van Limburg.

Bijna 2 miljoen Belgen hebben hun aanslagbiljetten nu al gekregen, en tegen eind dit jaar zal dat een record zijn.

"Tot het einde van dit jaar rekenen we erop dat we meer dan de helft van het totaal aantal aanslagen, zijnde 6.800.000 aanslagen de deur zullen uitsturen, dat is ook beter dan het einde van vorig jaar waar we niet aan de helft kwamen van onze aanslagen", zegt Francis Adyns van Financiën.

Volgens Adyns zit het Tax-on-Web-systeem daar ongetwijfeld voor iets tussen. "De aangiften die elektronisch worden ingediend, maken het werk een stuk makkelijker voor ons."

Zowel mensen die geld terugkrijgen als mensen die moeten bijbetalen, hebben hun aanslagbiljet al gekregen. "Er is één selectie gebeurd, dat is dat de aangiften via Tax-on-Web in prioriteit worden behandeld", luidt het.