Stookoliefonds blijft wel degelijk bestaan

De stookoliepremie was een eenmalige maatregel binnen het relanceplan van de federale regering, maar het stookoliefonds blijft bestaan. Dat zegt de woordvoerster van minister van Energie Paul Magnette (PS).

Zaterdag was enige verwarring ontstaan door berichten dat de stookoliepremie verdwijnt. Volgens de woordvoerster van Magnette gaat het hier over de eenmalige bijkomende stookoliepremie van 105 euro voor gezinnen met een inkomen van minder dan 26.000 euro per jaar.

"We kunnen niet spreken van een afschaffing van de maatregel, want het was een "one shot", verduidelijkt woordvoerster Tinneke Sonck.

Aan het sociaal stookoliefonds dat sinds 2004 bestaat, wordt niet geraakt. Dat fonds kent mensen die het niet breed hebben een toelage toe voor de verwarming van hun woning met huisbrandolie, verwarmingspetroleum of bulkpropaangas. Het stookoliefonds was het voorbije weekend overspoeld door ongeruste mensen.