"Het echte vuurwerk komt op 8 december"

Heel wat bekende Vlaamse acteurs en prominenten zijn aangekomen in Gent voor de opening van de 37e editie van het Filmfestival van Gent. Het evenement wordt geopend met de vertoning van "Smoorverliefd" de nieuwste film van actrice en regisseur Hilde Van Mieghem.

"Ik vind het een grote eer om mijn film hier op de openingsavond van het festival te mogen voorstellen. Maar vanavond is het voorspel, het echte vuurwerk is voor 8 december", aldus Hilde Van Mieghem (foto, naast Kevin Janssens). Haar film "Smoorverliefd" verschijnt twee dagen na Sinterklaas in de Belgische bioscopen.

Na afloop van de galavoorstelling van "Smoorverliefd" waren heel wat gasten onder de indruk. Politici Daniel Termont en Ingrid Lieten hadden zichtbaar genoten van de film van Van Mieghem. "Het was een film met sterke vrouwen, niet alleen voor, maar ook achter de camera", zei Vlaams minister van Media Ingrid Lieten.

De komende tien dagen worden meer dan 100 films vertoond in de Arteveldestad. Het Filmfestival van Gent beleeft zijn apotheose met de uitreiking van de World Soundtrack Awards, na de Oscar voor beste soundtrack en beste filmsong de belangrijkste muziekprijzen in de filmindustrie.

"Het wordt ook uitkijken naar de optredens van John Barry - de componist van het thema van James Bond - en Tim Robbins. De Amerikaanse acteur zal met zijn band Rogues Gallery Band een optreden verzorgen in de Balzaal van de Vooruit in Gent", meldt Ward Verrijcken in Gent. Het Filmfestival van Gent loopt nog tot en met zaterdag 23 oktober.