BP-"gruwel" siert Halloween dit jaar

31 oktober komt er aan en dan wordt vooral in de Engelstalige landen, maar ook bij ons meer en meer, Halloween gevierd. Het is de bedoeling je zo griezelig mogelijk te kleden en de bewoners van het huis waar je aanbelt de stuipen op het lijf te jagen. Hoe kan dat dit jaar beter dan met een met olie besmeurd BP-werkpak, lijken de Amerikanen te redeneren?

Nadat op 20 april een olieboorplatform in de Golf van Mexico ontploft was, had oliemaatschappij BP de grootste moeite om een olielek, dat ten gevolge van de ontploffing ontstaan was, dicht te maken. De Amerikaanse bevolking, inclusief president Barack Obama, konden er in ieder geval niet om lachen.

BP = Bad Planning

Als een vorm van zoete wraak is het BP-kostuum dit jaar enorm populair bij de griezels die voor Halloween op zoek zijn naar het meest geschikte kostuum. In de Verenigde Staten werden intussen al meer dan 10.000 BP-outfits verkocht.

Met het nodige gereedschap in de aanslag en ook het gezicht besmeurd onder de nep-olie of zwarte make-up wordt het geheel vrij afschrikwekkend. Een piranha kan ten slotte voor de afwerking zorgen. BP op het kostuum staat voor "Bad Planning".

"Ook bedrijven die werken rond Halloween gaan na wat er tegenwoordig in de wereld gebeurt. Op die manier wordt er een sociale context aan het gebeuren toegevoegd", zegt Alan Geller, ondervoorzitter van Fun World, in The Daily Telegraph. Fun World was ook het "kostuum"-bedrijf dat van het Scream-masker een commercieel succes maakte.

Volgens Geller wordt het bedrijf overspoeld met vragen voor het kostuum. "Tijdens Halloween staat de gruwel centraal en veel mensen zijn duidelijk nog ontsteld door hetgeen BP gedaan heeft", besluit hij. Het kostuum kost tussen 25 en 40 euro.

lees ook