Gelijkheid der seksen: België doet het goed

België doet het goed wat betreft de gelijkheid tussen man en vrouw: ons land stijgt van de 33e naar de 14e plaats op de lijst van het Wereld Economisch Forum. De Scandinavische wereld behoudt zijn leidersplaats op de ranglijst.

Het goede resultaat van ons land komt onder meer omdat er meer vrouwelijke politici zijn (foto: vijf Spaanse ministers). Het rapport houdt rekening met gelijkheid in de politiek, het onderwijs, de arbeidsmarkt en de gezondheidszorg.

De Scandinavische landen blijven de ranglijst aanvoeren: IJsland is het land waar vrouwen en mannen het meest gelijk zijn. Noorwegen staat op de tweede plaats, Finland op de derde en Zweden op de vierde.

Een opvallende stijger is de VS die van de 31e naar de 19e plaats gaat. Het is voor het eerst in de vijf jaar dat de ranglijst bestaat, dat de VS de top-20 haalt. Frankrijk tuimelt dan weer van de 18e naar de 46e plaats, door de daling van het aantal vrouwelijke ministers de laatste twaalf maanden.

Helemaal onderaan de lijst bungelen Pakistan, Tsjaad en Jemen.

Klik hier voor de site van het WEF en de volledige lijst.