Hevige brand in flatgebouw in Aalst

Aan het Esplanadeplein in Aalst heeft vanmorgen een hevige brand gewoed in een appartementsgebouw. Ongeveer vijftig mensen werden geëvacueerd, vijf personen werden preventief naar het ziekenhuis gebracht. Ze hebben intussen het ziekenhuis kunnen verlaten, zegt burgemeester Ilse Uyttersprot.

Het vuur brak uit in de kelderverdieping, waar er herstellingen aan de liften plaatsvonden, maar over de exacte oorzaak bestaat nog geen duidelijkheid. Het vuur verspreidde zich over de andere verdiepingen van het flatgebouw en er was een hevige rookontwikkeling.

De brandweer evacueerde uiteindelijk 51 bewoners. Vijf bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht na rookinhalatie, maar ze hebben intussen het ziekenhuis kunnen verlaten. Bij het blussen raakte een brandweerman lichtgewond, maar hij moest niet opgenomen worden.

De brandweer doorzocht het gebouw om na te gaan of er nog personen aanwezig waren en een Sea King-helikopter werd ingezet om boven het dak van het gebouw te vliegen, maar er zaten geen bewoners vast.

De geëvacueerden werden opgevangen in het Sint-Maartens Instituut en later overgebracht naar het ontmoetingshuis De Brug. De gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan werd afgekondigd, maar is ondertussen opnieuw afgeblazen. Het psycho-sociaal interventieplan werd afgekondigd om de geëvacueerden op te vangen.

De vijftig bewoners van het appartementsgebouw zijn intussen met  de brandweer teruggekeerd naar hun flat. Er is alleen rookschade aan het gebouw en de bewoners zullen nu samen met politie en brandweer kijken of de appartementen bewoonbaar zijn.

Familieleden en kennissen van de slachtoffers kunnen voor informatie terecht op het gratis nummer 0800/99.300.