Kookdemonstraties op de Boekenbeurs

Vanaf 31 oktober wordt Antwerpen Expo opnieuw ingepalmd door de Boekenbeurs. 110 standhouders stellen er 60.000 titels voor in alle genres. Er zijn ook allerlei activiteiten, zoals signeersessies, interviews met auteurs en workshops voor kinderen.

Opvallende nieuwigheid dit jaar zijn de kookdemonstraties. Auteurs van kookboeken maken in een showkeuken gerechten klaar en geven de bezoekers tips om het zelf te proberen. Claudia Allemeersch, die zich vorig jaar mocht kronen tot Beste Hobbykok van Vlaanderen bijt de spits af. Voorts komen onder anderen Frank Fol, Gène Bervoets en Jeroen De Pauw langs.

De cultuurwebsite Cobra.be stelt zijn boekendokters ter beschikking op de Boekenbeurs. Bekende auteurs en lezers staan klaar met literaire raad voor jouw problemen. Zo houden bijvoorbeeld Anna Luyten, Rik Torfs, Jos Geysels, Marc Reynebeau en Annelies Verbeke spreekuur.

Het tijdschrift Knack trekt dan weer elke dag een uur uit voor een intiem gesprek met Vlaamse en Nederlandse auteurs, zoals David Van Reybrouck, Adriaan Van Dis en Herman Brusselmans.

Themadagen en auteurs

Traditiegetrouw organiseert de Boekenbeurs ook vijf themadagen. Zowel vrouwen, tieners als mannen krijgen een eigen themadag. "De Madammendag" op 2 november is een samenwerking met Radio 2. Voor "It's a Men's World" op 7 november werkt de Boekenbeurs samen met P-Magazine & Ché. Tieners (+14) komen aan hun trekken op 6 november op "Boekenstebuiten". Andere themadagen zijn "Europa" op 1 november en "Uit de kunst" op 11 november.

Auteurs blijven het kloppende hart van de Boekenbeurs. Honderden Vlaamse en Nederlandse auteurs zakken af naar Antwerpen, maar ook enkele internationale namen maken hun opwachting, zoals de Italiaanse schrijfster Donna Leon en de Amerikaan Michael Cunningham.