Larsson schreef vervolg op "Millennium"-trilogie

De familie van de overleden Zweedse auteur Stieg Larsson heeft bekendgemaakt dat de schrijver werkte aan een vijfde deel in zijn populaire "Millennium"-reeks. Enkele dagen voor zijn dood zou de schrijver gezegd hebben tegen zijn broer dat het boek bijna klaar was.

De eerste drie boeken uit de "Millennium"-reeks werden uitgegeven na de dood van de schrijver. Ze werden wereldwijde bestsellers. De broer van Larsson bevestigt nu dat er nog een manuscript bestaat, dat het vijfde boek zou vormen in de reeks. De familie wil dit deel echter niet publiceren. Volgens zijn broer schreef Larsson eerst het vijfde deel, omdat het leuker was dan het vierde.

Eva Gabrielsson, die de partner was van Larsson, heeft ook nog een manuscript in haar bezit. Het is niet duidelijk of het om hetzelfde boek gaat of om een aanzet tot het vierde boek. Gabrielsson en de familie van Larsson zijn in een gerechtelijk dispuut verwikkeld over zijn nalatenschap. Zolang dat niet opgelost is, wil Gabrielsson het manuscript niet publiceren.