Postbodes Merelbeke gaan weer aan het werk

De spontane staking die vorige week donderdag was uitgebroken bij de postbodes van Merelbeke is voorbij. Vanmorgen gingen de postbodes weer aan de slag. Ze willen de twee voorstellen van de directie een kans geven. Dat melden de vakbonden. Ook in Oosterzele en Melle zijn de postbodes weer aan het werk gegaan.

"In eerste instantie gaan twee specialisten met alle postmannen en -vrouwen de straten aflopen om pijnpunten te bekijken," zegt Iris De Praeter (VSOA) namens het gemeenschappelijk vakbondsfront. "Binnen de veertien dagen maken die specialisten een verslag op en dat zal met de regionale directie en de vakbonden besproken worden. In dat verslag zullen oplossingen en tegemoetkomingen voorgesteld worden."

Daarnaast neemt de post geen tien maar vijftien extra personeelsleden in dienst om het tekort aan te vullen en de postbodes de kans te geven hun verlofdagen op te nemen. Het gaat om voltijdse hulppostbodes die in eerste instantie met een uitzendcontract aan de slag gaan.

Het zal nog tot eind volgende week duren vooraleer de achterstand is weggewerkt. "Het personeel is wel ontgoocheld dat ze naar acties moesten grijpen om gehoor te krijgen."