Tanker en containerschip botsen in Noordzee

In de Noordzee, voor de Nederlandse kust, zijn een Grieks tankschip en een Cypriotisch containerschip met elkaar gebotst. Het tankschip vervoert kerosine en was lek geslagen. Volgens de kustwacht zou er toch geen gevaar zijn voor het milieu.

Het scheepsongeluk vond plaats zo'n 30 kilometer uit de kust, ter hoogte van Scheveningen. Van de bemanning, 25 man op de tanker en 12 op het containerschip, raakte niemand gewond. 

Het gat in het tankschip mat vijf bij zes meter en is intussen gedicht. Volgens de kustwacht is er geen gevaar voor het milieu. De vliegtuigbrandstof verdampt snel en komt niet in het water terecht. "We krijgen niet echt last van spul dat naar de wal drijft", aldus de zegsman. Bovendien staat de wind naar het noordoosten.

Er zijn diverse schepen naar de plaats van de aanvaring gestuurd, waaronder sleepboten en een reddingsboot. Ook is er een vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht onderweg om een beter beeld van de situatie te krijgen.

Het Cypriotische containerschip dat bij de aanvaring was betrokken, heeft toestemming gekregen om naar Rotterdam te varen.