Zware springstof lag jaar op kerkhof Manhattan

Op een historisch kerkhof in Manhattan in New York, heeft een man acht pakketten C4-springstof gevonden. De zware militaire explosieven zouden er meer dan een jaar onopgemerkt gelegen hebben.

De politie van New York hield gisteren een persconferentie om meer uitleg te geven over de bizarre vondst.

In mei 2009 vond iemand die op de begraafplaats werkte de acht pakken, waarop "explosieven" stond geschreven. Hij heeft ze achteloos weggelegd. Gisteren werden ze opnieuw ontdekt door een vrijwilliger die het kerkhof schoonmaakt. Hij had de pakketten van elk zo'n 600 gram in een vuilbak gelegd, maar begon toen toch te twijfelen of er geen gevaar was.

Het is onduidelijk hoe het materiaal op het kerkhof is terechtgekomen, maar de politie vermoedt dat terroristen er niets mee te maken hebben. De agenten onderzoeken nu de springstof zelf en de camerabeelden op het kerkhof. Er is ook sprake van twee "gekalkte boodschappen" in de buurt van de vindplaats.