"Behandel ons alsjeblieft niet als artiesten"

Een van de mijnwerkers die al gered zijn, heeft al een kort interview gegeven aan de Chileense televisie. "We hebben heel veel geluk gehad, maar ik heb er nooit aan getwijfeld dat we gered zouden worden", zei Mario Sepulveda.

"Ik ben supergelukkig dat we gered zijn", was de te verwachten eerste reactie van Mario Sepulveda (foto), de mijnwerker die als tweede bovengehaald werd. "Ik denk dat we heel veel geluk gehad hebben", zei Sepulveda, geflankeerd door zijn vrouw en twee kinderen, "maar ik heb er nooit aan getwijfeld dat we gered zouden worden. Ik heb altijd geloofd dat er in dit land professionele mensen waren die daarin zouden slagen."

"Ik was daar beneden bij God én de duivel, maar God heeft uiteindelijk gewonnen", voegde de mijnwerker eraan toe. Hij benadrukte ook dat hij eigenlijk zeer blij is dat dit hem overkomen is. Het is een opportuniteit om in Chili werk te maken van betere arbeidsomstandigheden, meent Sepulveda, "want zo kan het niet blijven". Tegelijk zegt hij trots te zijn op de uitbater van de mijn en de regering. "Ze hebben heel veel werk verricht om ons hieruit te halen. Het is ongelooflijk dat ze ons op 700 meter onder de grond hebben kunnen vinden."

Sepulveda hoopt wel dat dit hele avontuur hem niet te veel in de spotlights zal brengen. "Behandel ons nu alsjeblieft niet als artiesten", roept hij de media en de rest van het land op. "Ik ben geen artiest, ik ben Mario Sepulveda, arbeider, mijnwerker. En dat doe ik graag."