"Trams en bussen rijden minder stipt"

De trams en bussen in Vlaanderen rijden steeds minder stipt. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse tevredenheidsenquête van De Lijn bij haar reizigers. Reizigers klagen ook over de drukte op de voertuigen van De Lijn.

42% van reizigers klaagt over de stiptheid van De Lijn terwijl dat 2 jaar geleden "slechts" 30% was. Een ander pijnpunt voor de reizigers is de drukte. "Door de strenge winter hadden onze voertuigen het moeilijker om op tijd aan de haltes te staan. Bovendien is er ook een toenemend aantal omleidingen", zegt directeur-generaal Roger Kesteloot.

De Lijn wil in de toekomst meer tram- en busbanen in gebruik nemen én wil het systeel van beïnvloedbare verkeerslichten uitbreiden. "Op vlak van de drukte willen we meer aandacht besteden aan het doorschuiven op de voertuigen zelf. Maar we zullen ook de capaciteit verhogen, zeker in de spits", zegt Kesteloot nog.

De onvoldoende voor stiptheid beïnvloedt het algemene rapport van De Lijn dan weer niet. 77% van de reizigers is tevreden, precies evenveel als 2 jaar geleden. Vooral de veiligheid en de verkooppunten zijn erop vooruitgegaan.