Afghaanse Time-meisje heeft een neusprothese

Het verminkte Afghaanse meisje dat vorig jaar op de cover van het weekblad Time stond, heeft een neusprothese gekregen.

In augustus 2009 verscheen de editie van Time met de toen 18-jarige Aisha op de foto. Het meisje is verminkt aan de neus en de oren. "Wat er gebeurt als we Afghanistan verlaten", stond er op de cover van het magazine.

Toen ze 12 jaar was, werd ze door haar familie uitgehuwelijkt aan een talibanstrijder in Afghanistan. Haar familie kreeg daar geld voor, zodat ze konden overleven. Maar later vluchtte Aisha weg van de man en zijn familie. Een talibanchef trad op als rechter en oordeelde dat haar neus en haar oren moesten worden afgesneden. Ze werd voor dood achtergelaten in de bergen. Ze raakte terug tot bij haar eigen familie en haar vader slaagde erin om haar in een Amerikaans ziekenhuis te krijgen, waar ze wekenlang werd verzorgd.

Een liefdadigheidsorganisatie in Los Angelos heeft de neusprothese betaald. De instelling zal ook de plastische chirurgie betalen waardoor Aisha binnenkort een nieuwe neus krijgt. Gisteren werd Aisha ontvangen door Maria Shriver, de vrouw van de gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger.