Britse bank Lloyds schrapt 4.500 banen

De Britse Lloyds Banking Group gaat tegen 2012 nog eens 4.500 banen schrappen. Het gaat om banen in de informatica-afdeling. Dat is het gevolg van de overname van HBOS.

Lloyds gaat fors het mes zetten in de IT-afdeling. Daar zullen dus 4.500 banen verdwijnen, waarvan 1.750 in het buitenland. Het gaat wel om een aantal tijdelijke contracten die niet zullen worden verlengd.

Het banenverlies is het gevolg van de integratie van de IT-afdelingen van Lloyds en HBOS (Halifax Bank of Scotland), dat onlangs werd overgenomen. Sinds die overname zijn er al 22.500 banen verdwenen. Bij Lloyds werken nu nog 106.000 mensen.

De vakbonden zijn woedend om het banenverlies, vooral omdat de overheid sinds de financiële crisis 41% van de bank bezit. Vorig jaar heeft de bank opnieuw forse verliezen geleden.

Lloyds is de grootste verstrekker van hypotheken in Groot-Brittannië. In volle financiële crisis heeft de groep concurrent HBOS overgenomen met steun van de Britse overheid. Met die overname heeft de groep evenwel ook heel wat dubieuze kredieten in huis gekregen.