CD&V, N-VA en Ecolo komen verduidelijken

Koninklijk verduidelijker Bart De Wever (N-VA) is begonnen aan de tweede dag van zijn consultaties. Vandaag ontvangt hij CD&V-voorzitter Wouter Beke, N-VA-vertegenwoordiger Geert Bourgeois en Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux in de kantoren van de Senaat.
Wouter Beke, interim-voorzitter van CD&V, komt aan bij de Senaat.

Koninklijk verduidelijker De Wever moet de communautaire gesprekken opnieuw op de sporen proberen te krijgen. Daarvoor heeft hij tot maandag de tijd gekregen van koning Albert II. Dan moet hij opnieuw verslag uitbrengen.

De Wever nodigt voorlopig alleen vertegenwoordigers uit van de 7 partijen die al sinds het begin van de preformatie in juli over de hervorming van België onderhandelen. In N-VA-kringen is te horen dat hij aan een synthesenota werkt.

Gisteren gingen Wouter Van Besien (Groen!) en Caroline Gennez (SP.A) al op de koffie bij de "clarificateur". De Wever woonde gisteren ook de start van het nieuwe parlementaire jaar bij in de Senaat. Morgen komen ook nog Joëlle Milquet (CDH) en PS-voorzitter Elio Di Rupo (PS) verduidelijken bij De Wever.