Duitse hogesnelheidstrein door kanaaltunnel

Een Duitse hogesnelheidstrein ICE3 van Deutsche Bahn is voor het eerst door de Kanaaltunnel gereden voor tests. Infrastructuurbeheerder Eurotunnel is bezig om de concurrentie toe te laten in de tunnel, in het kader van de liberalisering van het passagierstreinverkeer in de Europese Unie.

Operator Eurostar is momenteel de enige die passagierstreinen door de kanaaltunnel laat rijden, maar mogelijk komt daar binnenkort dus verandering in.

De trein van Deutsche Bahn, een door Siemens gebouwde ICE3, behoort tot de derde generatie van de Duitse tegenhanger van de TGV. Onder het toeziend oog van personeel van Eurotunnel en een twintigtal journalisten reed de trein rond 13.30 uur in Calais de Kanaaltunnel in.

De trein hield een snelheid van 30 kilometer per uur aan, wat de norm is voor testritten in de tunnel.