Gasaansluiting ontploffing Schaarbeek onveilig

Bij het merendeel van de appartementen in de buurt van de zware gasexplosie in Schaarbeek eind vorige maand, was de gasaansluiting niet in orde. Dat blijkt uit een onderzoek van de beheerder van het gasdistributienet, Sibelga.

"We hebben de voetpaden voor de drie vernielde huizen opengebroken om de aansluitingen van elk huis te controleren. We hebben eveneens elk deel van de gasleiding onder druk gezet, om na te gaan of er geen problemen zijn", aldus woordvoerder Philippe Massart van gasbeheerder Sibelga, de distributienetbeheerder voor elektriciteit en aardgas voor de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Met de ondergrondse leiding en de gasmeters, de verantwoordelijkheid van gasbeheerder Sibelga, is niets mis, zegt woordvoerder Massart Sibelga. Bij sommige privé-aansluitingen zijn er wel problemen vastgesteld.