Krakers uit panden gezet in Kortrijk

In Kortrijk hebben tientallen politiemensen vanmorgen enkele krakers uit leegstaande panden in de wijk De Venning gehaald. Twee krakers werden even opgepakt.

De politie doorzocht een flink aantal huizen in de wijk. De toegangswegen tot het gebied waren eerder afgesloten. Verschillende huizen werden uitgekamd op zoek naar krakers.

De Venning is een oude volksbuurt.De sociale woningmaatschappij Goedkope Woning plant er in een eerste fase 70 appartementen en 12 woningen. De wijk is al een hele tijd aan het verkommeren, en het protest van de krakers was daartegen gericht.

De twee krakers die even werden opgepakt hebben intussen een gesprek aangevraagd met de burgemeester over de problemen in de wijk de venning. Burgemeester Lieven Lybeer (CD&V)  zal morgennamiddag met hen een gesprek aangaan.