Pfizer investeert 61 miljoen euro in België

Het Amerikaanse farmabedrijf Pfizer investeert 61 miljoen euro in twee vestigingen in ons land. In Puurs en Zaventem zouden 170 mensen extra aan de slag kunnen.

Bij Pfizer in Puurs worden vooral inspuitbare geneesmiddelen gemaakt. In het nieuwe productiecentrum zal een nieuw type spuit worden geproduceerd. Er komt ook een proeffabriek in Puurs, onder meer voor vaccins. Sinds Pfizer het Amerikaanse Wyeth heeft overgenomen, wil het zich ook op vaccins toeleggen.

Een proeffabriek is niet evident in deze crisistijden, waarin ook veel patenten verlopen zijn, zegt Julien Deneve van Pfizer. "Dat, gepaard gaande met verhoogde kosten van de research en de verhoogde druk op de verkoopprijzen brengt de volledige farmaceutische industrie toch wel in verdrukking", legt Deneve uit.

In Puurs zal Pfizer 100 extra mensen kunnen gebruiken. In Zaventem komt er een nieuwe onderzoeksafdeling en daar kunnen 70 werknemers aan de slag.