Verpleger veroordeeld voor brandstichting

De verpleger uit Lembeke, die een levenslange celstraf uitzit voor verschillende moorden die hij pleegde in het rusthuis waar hij werkte, is door de rechter veroordeeld voor brandstichting in zijn eigen huis, drie jaar geleden. Er werden vier brandhaarden ontdekt. Zijn vrouw en dochter waren op dat moment thuis.

De man werd in april 2010 veroordeeld tot levenslang voor de moorden in het Gentse rusthuis, waar hij 5 bewoners insuline toediende, waarna er vier overleden.

De man zou nu dus ook in een opwelling zijn eigen huis in brand gestoken hebben. Het vuur brak uit in de garage, terwijl zijn vrouw in de keuken zat en zijn dochter boven op haar kamer was. Het huis brandde volledig uit, maar niemand raakte gewond.

De rechtbank achtte de feiten bewezen. Dobbelaere moet een schadevergoeding betalen aan zijn ex-vrouw en aan zijn dochter. Aan de verzekeringsmaatschappij moet hij een voorlopige vergoeding van 119.000 euro.