Zes NAVO-soldaten gedood in Afghanistan

In Afghanistan zijn vandaag in totaal zes NAVO-soldaten gedood. Vijf daarvan kwamen om bij ontploffingen. Dat heeft de NAVO zelf gemeld in een persbericht. 2010 is het dodelijkste jaar voor de buitenlandse troepen in Afghanistan.

Vier buitenlandse soldaten werden gedood bij de explosie van een bermbom in het zuiden van het land. Hun nationaliteit werd niet bekendgemaakt.

Eerder op de dag werd een NAVO-soldaat gedood tijdens een aanval van rebellen in het oosten van het land. Een andere soldaat kwam om bij een ontploffing in het zuiden.

De sterfgevallen brengt het aantal buitenlandse militairen die in Afghanistan om het leven kwamen in 2010 op 581. Daarmee is 2010 het dodelijkste jaar voor de buitenlandse troepen in de negenjarige oorlog volgens een rapport van de onafhankelijke website icasualties.org.