"Cultuurminister moet geen kenner zijn"

"Je moet als minister van Cultuur geen cultuurkenner zijn". Dat zegt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) in "Omtrent", het tweemaandelijkse magazine van het Davidsfonds.

Schauvliege blikt in het magazine terug op haar eerste interview als Vlaams minister van Cultuur in "Terzake", toen ze zei dat het laatste toneelstuk dat ze zag iets van het amateurgezelschap in haar gemeente was.

"Ik sta nog altijd achter wat ik toen gezegd heb", zegt ze. Schauvliege houdt ook vol dat een minister van Cultuur niet uit de sector zelf moet komen. "Je moet als minister van Cultuur geen cultuurkenner zijn. Een minister moet vooral goed beleid voeren", stelt ze.

Schauvliege herhaalt in het interview ook dat de cultuursector niet kan ontsnappen aan de besparingen van de Vlaamse regering. Vandaag raakte nog bekend dat de Volkshogescholen (ook bekend als Vorming Plus) vanaf 1 januari een kwart van hun subsidies moeten inleveren.