"Was een serieus en gedetailleerd gesprek"

Koninklijk verduidelijker Bart De Wever (N-VA) heeft gepraat met CDH-voorzitter Joëlle Milquet. Zij had het na afloop over een "serieus en gedetailleerd gesprek over wat op tafel ligt". Later volgde nog een gesprek met PS-voorzitter Elio Di Rupo.

De Wever praat met de zeven partijen die al een tijd onderhandelen over een staatshervorming in de hoop de gesprekken weer op gang te trekken. "Ik weet niet wat er nu zal gebeuren", zei Milquet na haar ontmoeting met De Wever. "Ik wacht op een redelijke oplossing voor de staatshervorming. Dat hangt af van De Wever en de andere partijen, maar vooral van N-VA."

De afgelopen dagen zijn de andere partijen al langsgekomen. In de loop van de namiddag had hij nog een gesprek met PS-voorzitter Elio Di Rupo. "Het belangrijkste is mijn wens om de opdracht van Bart De Wever succesvol te zien", zegt Di Rupo, die erbij blijft dat er met de huidige zeven partijen moet worden voortgepraat.

De Wever zal aan het einde van de gesprekken een synthesenota opmaken die hij aan koning Albert II zal overmaken. Het is echter ook mogelijk dat De Wever nog eens een tweede keer praat met de zeven partijvoorzitters, of zelfs dat hij met de liberalen gaat praten.