Belg blijft consumeren ondanks de crisis

De Belg blijft eerder consumeren dan sparen. De crisis verandert daar niets aan. Dat is een van de opvallende bevindingen van de enquête "De Belg en zijn geld", een initiatief van Netto, een bijlage van de krant De Tijd.

De Belg blijft geld uitgeven aan huisvesting en voeding, maar vooral aan zijn vrije tijd, zo blijkt uit het onderzoek. "Het is een bizarre conclusie maar we weigeren toe te geven dat de crisis een invloed heeft op ons budget", zegt Xavier Carboniez van Netto. "Vele mensen merken wel dat het iets moeilijker gaat, maar weigeren in te boeten op reizen, op citytrips en op levenscomfort. Vrije tijd blijft duidelijk voorop staan."

Uit de enquête blijkt ook dat de Belg niet graag spaart, al worden we ons wel meer bewust van de noodzaak daartoe. De angst voor lagere pensioenen speelt daarbij een grote rol.