Componist John Barry komt niet naar Gent

De Britse componist John Barry (76) komt dan toch niet naar het Filmfestival van Gent. Aangezien zijn gezondheid erg wankel is, mag hij van zijn dokter geen vliegtuig nemen.

Barry zal dus niet aanwezig zijn op het concert op 21 oktober dat aan zijn filmmuziek gewijd is. Zijn collega David Arnold zal zijn lifetime achievement award in ontvangst nemen.

De componist is vooral bekend van de filmmuziek van verschillende James Bondfilms, waaronder "Goldfinger", "Diamonds are forever" en "A view to kill". Hij won verschillende Oscars, onder meer voor de filmmuziek van "Dances with wolves" en "Out of Africa".

Op donderdag 21 oktober brengt het Brussels Philharmonic - het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Nicholas Dodd een overzicht van zijn oeuvre. Het concert zal begeleid worden door filmbeelden op groot scherm.