Eindelijk volwassen... eindelijk de kleinste

Het lag in de lijn der verwachtingen en het is dan ook gebeurd: op zijn 18e verjaardag is Khagendra Thapa Magar officieel de kleinste man ter wereld geworden. De jongeman is 65,5 centimeter groot en 5,5 kilo zwaar. De Colombiaan Edward Hernandez is zijn titel kwijt.

“Hij was zo klein toen hij werd geboren dat hij in de palm van mijn hand paste”, zegt de vader van de jongen. “Soms waren we wel bang dat hij later nooit normale dingen zou kunnen doen zoals fietsen of autorijden. Gelukkig is hij nu heel populair en wil iedereen met hem op de foto.”

Vorige week streek een team onderzoekers van het Guinness World Records-boek neer in Nepal om Magar zijn lengte te meten. De jongen, die lijdt aan dwerggroei, geniet volgens zijn vader volop van de aandacht die hij krijgt.

De kleine Khagendra heeft grote toekomstplannen: zo wil hij over twee jaar trouwen en rekent hij op zijn toekomstige om “in haar handtas de wereld rond te reizen”.

lees ook