"Nieuws-vedette" is even heuse hiphopster

Afgelopen dinsdag werd de uitreiking van de BET Hip Hop Awards op de Amerikaanse televisie uitgezonden en daar verscheen plots een zeer verrassende gast. "Nieuws-vedette" Antoine Dodson zong er voor het eerst live de muzikale versie van zijn eigenzinnige, bijna rapachtige uitleg over een de poging tot verkrachting van zijn zus op de lokale nieuwszender Waff48News. Het overwegend zwarte publiek genoot met volle teugen.

Nadat het nieuwsitem op YouTube verschenen was, zetten de Gregory Brothers er een muziektune onder die zelfs de Amerikaanse hitlijsten behaalde. Het nummer "The bed intruder song" behaalde een top 3-notering in de R&B-lijst en klom tot plaats 89 in de Bilboard Hot 100. De uitspraak "Hide yo kids/wife" werd een regelrechte hit bij tieners.

Het bracht Dodson in ieder geval geen windeieren. Onlangs kon hij uit de sociale woonwijk waar het voorval met zijn zus zich voordeed vertrekken en naar een nieuwe woning verhuizen. Ook is hij opnieuw beginnen studeren.

Naast B.o.B en MC Hammer

Zijn optreden tussen de beste hiphopartiesten van de wereld is opnieuw een (voorlopig) hoogtepunt voor Dodson. Al was hij zelf geen vragende partij om te mogen optreden. "Ik ben helemaal niet wanhopig. Ik bel de mensen niet op om hen te vragen van "Hé, mag ik in je show?". Ze hebben mij gecontacteerd en gezegd dat ik momenteel hét onderwerp van gesprek ben en dat ze me daarom in hun show wilden", aldus Dodson aan het onlinemagazine The Root.

Aanvankelijk dacht Dodson dat het om een presentatie-opdracht ging. Maar hij mocht dus live zingen. Zijn optreden, samen met een van de Gregory-broers, werd erg positief onthaald in de zaal, ook al was het slechts een kort intermezzo in de hele show. Naast Dodson traden onder anderen B.o.B (van de hit "Airplanes") en MC Hammer (van de nineties-hit "U can’t touch this") op.

Intussen is er in de VS een kleine controverse ontstaan rond zijn “Hide”-uitspraken. Een conservatieve Republikeinse politica met een duidelijke anti-homofiele boodschap maakte in een propagandafilmpje een allusie op Dodsons uitspraken. Maar Dodson blijft duidelijk over zijn standpunten: "Ik zal niet nalaten over mijn eigen levensstijl te praten. Ik ben nu eenmaal een Amerikaanse homo met Afrikaanse roots." Dodson voegde eraan toe dat hij zich op geen enkel moment in een politiek debat wil mengen.

lees ook