"Reclame lokt volk naar Filmfestival van Gent"

De organisatoren zijn ervan overtuigd dat de 37e editie van het Festival van Gent een voltreffer wordt. "We tellen na drie dagen vijf procent meer bezoekers dan vorig jaar tijdens dezelfde periode", meldt organisator Jacques Dubrulle.

"De bezetting in de zalen is goed tot heel goed. De groots opgezette reclamecampagne werpt duidelijk haar vruchten af", meldt Jacques Dubrulle, de gedelegeerd bestuurder van het Filmfestival van Gent.

Een kwart van alle voorstellingen op het filmfestival is intussen uitverkocht. De verkoop van tickets via het internet is heel sterk toegenomen. "Er blijken al evenveel tickets via het internet verkocht te zijn dan tijdens het hele festival vorig jaar", aldus Dubrulle.

Opmerkelijk is het succes van de Italiaanse films op het Filmfestival van Gent. De verfilming van de roman "De eenzaamheid van de priemgetallen" van Paolo Giordano door Saverio Costanzo en "Dieci inverni" doen het bijzonder goed.

Andere publiekstrekkers zijn voorlopig "Another year" van Mike Leigh en "You will meet a tall dark stranger" van de Amerikaanse cineast Woody Allen.

Vandaag is ook de Vlaamse film "22 mei" in première gegaan. Regisseur Koen Mortier maakte eerder "Ex-drummer". Hij was blij met de première van zijn film op het event in Gent. Het Filmfestival van Gent loopt nog tot 23 oktober.