Beloning streaker is (slechts) "uitzonderlijk royaal"

Ontevreden zal hij wellicht niet zijn, maar de beloofde beloning van zijn streakstunt, namelijk 1 miljoen dollar, wordt niet aan streaker Juan James Rodriguez uitbetaald. Zakenman en "uitdager" Alki David zal enkel een “uitzonderlijk royale” vergoeding uitbetalen. De exacte grootte van het bedrag is niet gekend.

Afgelopen zondag probeerde Rodriguez de aandacht van VS-president Obama te trekken door naakt tussen het publiek te lopen tijdens een toespraak in Philadelphia. Hiermee hoopte hij 1 miljoen dollar op te strijken. Maar de streakopdracht had wel een aantal strikte voorwaarden. Uiteindelijk bleken niet alle voorwaarden vervuld.

"Niet gezien, niet gehoord"

Miljonair Alki David die opriep tot de stunt om zijn videowebsite te promoten zei gisteren op de celebritywebsite TMZ: "Wanneer we uitgaan van de voorwaarden die hij moest vervullen moet toegegeven worden dat hij daarin niet geslaagd is. Hij werd niet gezien door de president, die hem ook niet heeft horen roepen. Dat is ons bevestigd. Vergelijk het met de lotto-getallen. Je moet ze allemaal correct geraden hebben om de grote pot te winnen, niet?"

David moest zich baseren op informele informatie afkomstig van stafmedewerkers die nauw samenwerken met de president, want het Witte Huis weigerde officieel te reageren op het incident. Rodriguez daarentegen is er vrij zeker van dat Obama hem gezien en gehoord moet hebben.

Maar David kon er niet omheen dat het incident een enorme publiciteit voor zijn website met zich meegebracht heeft. "Daarom ben ik er toch mee akkoord gegaan om hem uit te betalen. De reactie van de media was echt zeer groot. Rodriguez zal dus uitzonderlijk royaal vergoed worden. Ik ben er zeker van dat hij heel tevreden is met het bedrag. Een bedrag dat zijn wildste dromen overstijgt", aldus David. Wellicht worden de huur van Rodriguez gedurende één jaar en de medische kosten van diens zieke zus betaald door David.

Of Rodriguez nog een deel van het bedrag zal doorstorten aan een van Obama’s liefdadigheidsinstellingen is niet langer duidelijk. Rodriguez had beloofd dit te willen doen, indien Obama zou toegeven dat hij de streaker gezien en gehoord had.

lees ook