Bourgeois lanceert album "Spreek het uit"

Vlaams minister van Inburgering Geert Bourgeois (N-VA) heeft de cd "Spreek het uit - Liedjes voor wie Nederlands leert" van Lennert & De Bonski's voorgesteld.

De cd is een initiatief van vzw de Rand, een vereniging die het Nederlandstalig karakter van de rand rond Brussel wil bevorderen. "De Vlaamse Gemeenschap wil de hand reiken aan alle anderstaligen die Nederlands willen leren", aldus Bourgeois.

Het album zal worden verspreid in de rand rond Brussel. Bourgeois onderzoekt of de cd kan worden gebruikt bij inburgeringscursussen in Vlaanderen.

"De Vlaamse Gemeenschap wil de hand reiken aan alle anderstaligen die Nederlands willen leren. Schoolse inspanningen zijn daarbij niet voldoende. Het mag ook best eens plezant en ontspannend zijn en deze liedjes zijn daar een heel goed voorbeeld van", legt minister Bourgeois uit.

De cd bevat volgens de makers zes liedjes die op een grappige manier omgaan met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal.