Deurwaarders om parkeergeld te innen in Gent

De stad Gent schakelt deurwaarders in om achterstallige parkeerretributies te innen van wie hardnekkig weigert te betalen. Vandaag zijn 770 dwangbevelen gestuurd naar mensen die na aanmaningen niet hadden betaald.

Volgens het Gentse parkeerbedrijf zijn er ruim 21.000 onbetaalde retributies tussen 1 juli 2009 en 30 juni 2010. "Het parkeerbedrijf misloopt daardoor tienduizenden euro's aan parkeergelden", zegt schepen van Mobiliteit Martine De Regge (SP.A). "Maar het kan vooral niet dat plichtbewuste burgers hun parkeerretributie wel betalen en wanbetalers ongemoeid blijven", vindt De Regge.

Gent maakt gebruik van de nieuwe gemeentewet, die bepaalt dat de stadsontvanger verschuldigde retributies via een dwangbevel kan innen. Wie zo'n dwangbevel ontvangt, krijgt nog vijf dagen de tijd om te betalen. Zoniet start een aanmaningsprocedure, die eindigt bij een deurwaarder en later eventueel een rechtbank.