Hedendaags design kijken in Kortrijk Expo

De 22e editie van de designbeurs Interieur in Kortrijk Expo heeft vrijdag de deuren geopend. Meer dan 250 Belgische en internationale merken tonen er hun kunnen op het vlak van hedendaags design.

De Japanse ontwerper Junya Ishigami is de eregast van Interieur 2010. De bezoekers kunnen er kennismaken met het hagelwitte universum van de ontwerper.

"Het thema van deze editie is "De nieuwe wereld". Dat kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Thema's als mode, architectuur en het ecologie beïnvloeden het design van vandaag", meldt Dieter Van Den Storm van Interieur.

Een tafel uit composietmateriaal met daarop een raceauto illustreert de evolutie van de materialen waarmee designers hun ding doen. "Wat staal was in het begin van de vorige eeuw en plastic in de jaren 70, is het composietmateriaal voor vandaag", aldus Van Den Storm. Interieur loopt nog tot 24 oktober in Kortrijk Expo in Kortrijk.