Hypothese rond inname van hallucinerend middel

Op het proces over de Marollenmoord in Brussel heeft één van de psychiaters gezegd dat beschuldigde Léopold Storme misschien gemoord heeft in een roes veroorzaakt door het sterk hallucinerende middel Salvia.

De psychiater baseerde zich op aantekeningen die niet opgenomen zijn in het dossier. Volgens hem is het mogelijk dat de beschuldigde zich "in een andere staat van bewustzijn" bevond tijdens de feiten. "Men zweeft maar blijft verbonden aan de realiteit, met momenten van bewusteloosheid", omschreef de psychiater de werking van Salvia.

De 23-jarige Storme wordt ervan beschuldigd dat hij in juni 2007 zijn ouders en zus doodgestoken heeft in hun stoffenwinkel in de Marollen. Hij ontkent de moord met klem. De dag voor de feiten had Storme het hallucinerende middel gekocht in Sluis in Nederland. Daar stelde de psychiater een hypothese rond.

De assisenvoorzitter herinnerde er echter tijdens de zitting aan dat de beschuldigde eerder al verzekerd had dat hij de gekochte Salvia niet had gebruikt. De verpakking van de drugs werd ook intact teruggevonden.