Koen Buyse in jury van "Idool 2011"

Zornik-zanger Koen Buyse zit in de jury van "Idool 2011". Ook producer Wouter Van Belle, Joepie-hoofdredactrice Sylvia Van Driessche en ancien producer/muzikant Jean Blaute zijn lid van de jury van de talentenjacht van VTM.

De vierde reeks van het programma wordt in de lente van 2011 uitgezonden. De broers Koen en Kris Wauters presenteren opnieuw.

De preselecties van de talentenjacht starten dit weekend. Er zijn meer dan 3.500 inschrijvingen. Een nieuw element is dat deelnemers zichzelf tijdens de voorrondes mogen begeleiden terwijl ze vroeger a capella moesten zingen.

De winnaar krijgt een platencontract bij Sonymusic en wordt gemanaged door Starway (Bob Savenberg). Eerdere winnaars van "Idool" zijn Peter Evrard, Joeri Fransen en Dean Delannoit. Ook Natalia, Sandrine, Hadise en Brahim namen ooit deel aan de wedstrijd.