Modder maakt West-Vlaamse wegen spekglad

Op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen heeft de combinatie van modder en regen de wegen spekglad gemaakt. Brandweerkorpsen en de Civiele Bescherming waren de hele nacht in de weer om de modder van de wegen te spuiten. Enkele ongelukken zijn mogelijk te wijten aan de gladheid op de wegen.

De boeren zijn in deze periode druk in de weer om hun velden klaar te maken voor de winter en daarbij is nogal wat aarde op de wegen terechtgekomen. Door de regen werden die modderwegen daarna spekglad. De hulpdiensten moesten onder meer modder ruimen in Diksmuide, Veurne, De Haan, Zuienkerke, Brugge, Roeselare en Kortrijk.

Enkele ongelukken zijn mogelijk te wijten aan de gladde wegen. In Alveringem is een 22-jarige jongeman omgekomen bij een slippartij en in Adinkerke zijn een bromfietser en zijn passagier gewond geraakt bij een val.

Volgens de West-Vlaamse provinciegouverneur Paul Breyne waren er nochtans afspraken gemaakt. "We hadden onder meer gevraagd dat er borstels aan de toestellen en machines zouden worden bevestigd die onmiddellijk de modder zouden kunnen wegnemen", aldus Breyne. "Als dat niet lukt, moeten zij de politie waarschuwen, de nodige verkeersborden aanbrengen en zo snel mogelijk die modder zien weg te krijgen."