Vuilnis blijft nog even liggen in Gent

Biij de Gentse afvalintercommunale Ivago wordt gestaakt. De afvalophalers hebben vanmorgen spontaan het werk neergelegd, wegens onvrede over veranderingen aan de ophaalrondes.

Geen vuilniswagens vanmorgen in de Gentse straten. De afvalophalers zijn ontevreden over een aantal aanpassingen in het rittenschema. Daardoor zijn bepaalde rondes te zwaar geworden, vinden ze. Het gaat vooral om de rondes in het stadscentrum.

De afvalophalers nemen het ook niet dat ze vooraf niet geconsulteerd zijn. "De directie heeft voorafgaand aan die veranderingen niet met de vakbonden gecommuniceerd", zei Serge Meeuws van de VSOA aan Belga. "Deze spontane acties zijn daarvan het gevolg."

De directie wil nog niet reageren op de staking. Momenteel onderhandelt ze met de actievoerders.