15e Nacht van de Duisternis

In 127 Nacht van de Duisternis wordt vannacht de Nacht van de Duisternis gehouden. Het gaat om de 15e editie van dit initiatief.

In de deelnemende gemeenten wordt vannacht een deel van de openbare verlichting gedoofd. Tegelijk worden tal van activiteiten georganiseerd zoals nachtwandelingen om vleermuizen en nachtvlinders te observeren.

Veel sterrenwachten gooien de deuren open om te profiteren van de duisternis. Sterrenkundigen klagen al langer over wat ze "lichtvervuiling" noemen.

De 15e Nacht van de Duisternis is een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu en de Vlaamse Vereniging voor Sterrenkunde.

De Bond Beter Leefmilieu vindt dat Vlaanderen nog steeds te irrationeel omspringt met verlichting. De bond is blij met het initiatief van Vlaams minister Hilder Crevits om vanaf volgende zomer de verlichting op de snelwegen te doven.