430.000 euro voor verboden Hepburnpostzegels

In Berlijn is een zeldzaam vel met 10 "verboden" postzegels met een bewerkte afbeelding van Audrey Hepburn (1929-1993) erop geveild voor 430.000 euro. Een groot deel van de opbrengst gaat naar kinderen in nood in Afrika.

In 2001 liet de Deutsche Post de zegels 14 miljoen keer drukken. Er waren echter geen afspraken gemaakt met Sean Ferrer, de zoon van Hepburn (rechts op foto in tekst), over de afbeeldingsrechten.

"Op het originele beeld heeft ze haar zonnebril in haar mond, maar die werd vervangen door een sigarettenhouder", zegt Ferrer. Hij suggereerde om het originele beeld of een alternatief te gebruiken, maar Deutsche Post besliste uiteindelijk om de hele reeks te laten vernietigen.

De waarde van het vel was op minstens 500.000 euro geschat. Ferrer had dan ook gehoopt dat het vel voor een nog hoger bedrag geveild zou zijn. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar Unicef en de Audrey Hepburn Stichting.

Hepburn is bekend van films als "Breakfast at Tiffany's", "My fair lady" en "How to steal a million".