Belgische whisky krijgt een goede score

Het Belgische whiskymerk "The Belgian Owl", gelanceerd in 2004, heeft een score van 95,5 procent gekregen in de "Whisky Bible 2011", een referentiewerk voor whisky's.

"The Belgian Owl" was de eerste Belgische whisky en is al verschillende keren bekroond. Zo haalde hij al de titel van "European Single Cask Whisky of the Year" binnen.

Etienne Bouillon, die de whisky op de markt bracht, heeft er 11 jaar over gedaan om zijn droom te realiseren. In 2004 was het eerste Belgische whiskyvat een feit. Sindsdien worden jaarlijks 25.000 flessen geproduceerd.

De beste whisky's volgens "The Whisky Bible 2011" zijn Ardbeg Uigeadail (een Schotse single malt), Ballantine’s 17 Years Old (een Schotse blended whisky) en Sazerac Rye 18 Years Old (een American Straight Rye). Die "godendranken" scoren 97,5 procent.