Catherine Deneuve stelt "Potiche" voor in Gent

Catherine Deneuve (66) is vandaag op het Filmfestival in Gent. De Franse actrice stelt er haar nieuwe film "Potiche" voor en krijgt een Joseph Plateau prijs voor haar hele carrière. Vanmiddag gaf ze samen met regisseur François Ozon een persconferentie.

"Potiche" is, na "8 femmes", de tweede samenwerking van Ozon en Deneuve.  De ouderwetse komedie, waarin ze de echtgenote van een rijke industrieel speelt, werd vorig jaar opgenomen in Waals-Brabant.

De Franse actrice blikt met warme gevoelens terug. "Je creëert een speciale sfeer wanneer je in het buitenland draait. Er waren weinig Fransen op de set, drie kwart was Belgisch."

Deneuve is een grote dame uit de filmwereld. Ze debuteerde op haar 13e (in 1956) in "Les collégiennes". Ze is bekend van films als "Indochine", "Je vous aime" en "Dancer in the dark" en kreeg verschillende prijzen voor haar acteerprestaties.

"Potiche", waarin ook de Belgische acteur Jérémie Renier meespeelt, gaat vanavond in galapremière in Gent en loopt vanaf 10 november in de Belgische zalen.