Compromistekst De Wever is straks klaar

Straks in de late namiddag krijgen de zeven onderhandelende partijen de aangekondigde compromistekst van koninklijke verduidelijker Bart De Wever overhandigd. Hij wil maandagmiddag al een antwoord.

Na een onderhoud met de zeven partijkopstukken is koninklijke verduidelijker Bart De Wever (N-VA) nu aan het werken aan wat hij zijn compromistekst noemt.

De Wever heeft gewaarschuwd dat zijn voorstellen elke partij pijn zullen doen, dus ook zijn eigen N-VA. Volgens hem zullen er ook duidelijke keuzes komen in plaats van ingewikkelde constructies.

Nu is bekendgemaakt dat die tekst straks aan de zeven partijen aan de tafel overhandigd zal worden. Die zeven partijen hebben dan tot maandagmiddag de tijd om een antwoord te formuleren.

Daarna zal De Wever naar koning Albert II gaan om zijn verduidelijkingsopdracht terug te geven en het staatshoofd op de hoogte te brengen van al dan niet toenadering tussen de standpunten. Dan zal ook blijken of er nog een toekomst is voor de huidige onderhandelingsronde of dat er nieuwe initiatieven moeten komen.