Sint die kinderen onthoofdt, is omstreden

In Nederland is er opschudding ontstaan over de filmaffiche van de nieuwe prent van regisseur Dick Maas. Op de poster staat het silhouet van een man die verdacht veel op Sinterklaas lijkt. "Ongepast", klinkt het, want de film gaat over een bloeddorstige maniak die kinderen onthoofdt.

"Sint" heet de nieuwste horrorfilm van Dick Maas, met in de cast onder meer Huub Stapel. Sinterklaas wordt erin geportretteerd als een gewetenloze maniak die het niet zo voor kinderen heeft.

Bij de reclamecommissie zijn er echter tientallen klachten binnengekomen over de affiche. Die zou vooral ongeschikt zijn voor jonge kinderen. "Maar die zijn helemaal de doelgroep niet", argumenteert de regisseur.

"Het is natuurlijk een affiche voor een horrorfilm. Als ouder kan je denk ik snel uitleggen dat het niet de echte Sinterklaas is op de poster. Als je heel lang kan volhouden dat Sinterklaas een bisschop is die met een paard over de daken rijdt, dan lijkt me dit toch ook niet zo moeilijk uit te leggen.

lees ook